Nieuws

Nieuws

Kerstviering

Woensdagavond 19 december hebben we genoten van een sfeervolle kerstviering in Una Sancta, waarbij de kinderen van De Ark de musical 'Het meisje met de zwavelstokjes' hebben laten zien in de kerk. 

Lees verder

Onderwijszondag

Afgelopen zondag 11 november 2018 heeft de onderwijszondag plaatsgevonden in de St. Hubertuskerk te Tollebeek. Pastor Wiebe Mulder ging deze dienst voor. Alle groepen van De Ark hebben een bijdrage geleverd aan deze dienst. Heel fijn dat er zoveel kinderen en ouders aanwezig waren.

Lees verder

Onderwijszondag

Stichting Dierenlot

De kinderen uit groep 8 hebben maar liefst € 465,- opgehaald voor stichting Dierenlot! Dankzij hun inzet kunnen een heleboel dieren geholpen worden aan een veilige leefomgeving.

Lees verder

Stichting Dierenlot

Muziekatelier filmmuziek

We hebben dinsdag 6 februari genoten van een prachtige afsluiting van het muziekatelier. Het thema was 'Filmmuziek'. Alle kinderen zijn op de muziekmiddagen aan de slag geweest met zang, dans of met instrumenten. 

Klik hier voor de film van deze voorstelling. 

Lees verder

Muziekatelier filmmuziek

Kerstviering 2017

We hebben woensdagavond mogen genieten van een prachtige kerstviering.
We bedanken alle mensen die hier een bijdrage aan hebben geleverd.

Klik hier voor de foto's.

Lees verder

Kerstviering 2017

Muzieksubsidie

Onze school heeft een aanvraag gedaan voor de subsidie ‘Impuls Muziekonderwijs 2018-2021’. Deze aanvraag is voor onze school gehonoreerd, hier zijn we heel blij mee! We hebben hiervoor de komende drie jaar €15.000 ontvangen. We gaan hiervoor hele mooie ideeën uitwerken o.m. samen met het Cultuurbedrijf Emmeloord. 

Lees verder

Muzieksubsidie

Verkeersborden geplaatst

Bij onze school zijn vanochtend drie verkeersborden geplaatst, die door de kinderen van de Ark zijn bedacht en getekend. De drie borden gaan over: het lopen met de fiets aan de hand op het plein, ook waarschuwen de kinderen de ouders om niet te hard te rijden en hondenbezitters wordt duidelijk gemaakt dat het beter is hun hond ergens anders uit te laten.

Lees verder

Verkeersborden geplaatst

Zonnefeestje

Onder het genot van de warme zon heeft De Ark de zonnepanelen feestelijk geopend.

Lees verder

Zonnefeestje

Koningsspelen

In samenwerking met studenten van de Friese Poort werden de Koningsspelen 2017 georganiseerd. De kinderen hebben eerst ontbeten in de klas en gingen daarna in een oranje optocht naar de sportvelden van S.C. Espel. Hier werden ze opgewacht door de studenten. Natuurlijk hebben ze eerst de dans van Kinderen voor Kinderen gedanst en zijn ze vervolgens in groepjes het spelletjes circuit bij langs gegaan. We kijken terug op een gezellige en sportieve ochtend. Klik hier voor de foto's.

Lees verder

Koningsspelen

Schoolvoetbal 11-tal

Ook de jongens van groep 6, 7 en 8 mochten dit jaar weer meedoen aan het schoolvoetbaltoernooi in Emmeloord. Dit jaar hadden we een uniek elftal, bestaande uit alle drie de groepen. De kinderen hebben de finales niet weten te bereiken, maar aan inzet en plezier deze middag geen gebrek! Klik hier voor een aantal foto's.

Lees verder

Schoolvoetbal 11-tal

Meiden 7-tal 4e op het schoolvoetbaltoernooi

De meiden van groep 6, 7 en 8 hebben op woensdag 12 april een fantastische prestatie geleverd tijdens het schoolvoetbaltoernooi. Ons zevental bereikte de halve finale en mocht daarna de troostfinale spelen. We zijn trots op deze vierde plaats.

Lees verder

Meiden 7-tal 4e op het schoolvoetbaltoernooi

Kangoeroewedstrijd op De Ark

Op donderdag 16 maart werd de landelijke wiskunde Kangoeroewedstrijd georganiseerd op De Ark. Alle goede rekenaars konden hieraan deelnemen en hun rekentalent laten zien. Er waren 20 kinderen uit groep 3 t/m 8 die hieraan meededen. De opdrachten waren pittig en de kinderen hebben flink hun hersenen moeten kraken.
Na de meivakantie krijgen we de uitslag, maar we zijn er nu al trots op dat zoveel kinderen hebben deelgenomen.Wil je ook eens oefenen met wiskunde-opdrachten klik dan hier:
http://www.w4kangoeroe.nl/digitaal/standaard.php
WIZ FUN: groep 3/4
WIZ KID: groep 5/6
WIZ SMART: groep 7/8

Lees verder

Kangoeroewedstrijd op De Ark

Zonnepanelen

De zonnepanelen zijn geplaatst! Na 9 jaar hebben we op 14 maart om 18.30 uur eindelijk groene stroom.

Lees verder

Jan Terlouw opent online lesmodule 'Wind voor NOP'

Op 10 maart is de online lesmodule Wind voor NOP! onthuld door Jan Terlouw. Terlouw is  kernfysicus en schrijver van veel kinderboeken, o.a. van De koning van Katoren en Oorlogswinter. Met zijn dochter schrijft hij detectives. Hij heeft lang in de politiek gezeten: als fractievoorzitter, minister van Economische Zaken en vice-premier, Commissaris van de Koningin in Gelderland en senator van de Eerste Kamer. Kort geleden was hij in het nieuws door zijn indrukwekkende betoog over het 'touwtje uit de brievenbus', dat symbool staat voor het vertrouwen tussen mensen. Vroeger liep je bij veel mensen de huizen gewoon binnen. Je kon de deur openen door aan het touwtje te trekken dat uit de brievenbus hing.

Lees verder

Scholierensport

Het project scholierensport biedt leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs de mogelijkheid om kennis te maken met een of meerdere sporten. Een mooie kans om samen met leeftijdsgenoten vrijblijvend een sport te proberen. Dit jaar is er keuze uit ruim 50 sportaanbieders in de Noordoostpolder en doen in alle dorpen meerdere verenigingen mee.

Lees verder

MIC Muziek

In november en januari hebben we 4 donderdagmiddagen besteed aan verschillende vormen van muziek: dans, zang, instrumenten en orkest. Op donderdag 19 januari hebben de kinderen hier iets van laten zien aan de ouders in de gymzaal. Klik op de afbeelding om de resultaten hiervan te bekijken.

Lees verder

Donatie Serious Request

In de kerstvakantie werd onze opbrengst van de deurcollecte daadwerkelijk naar het glazen huis gebracht in Breda. Compleet met prachtig spandoek! De opbrengst van de nagellakactie was 's middags na de actie al  'live' met de kinderen overgemaakt. 

Lees verder

Opbrengst Serious request

Groep 3 en groep 5 t/m 8 sloot dit jaar af met het lakken van de nagels voor Serious Request. Samen met de deurcollecte na afloop van de kerstviering in Una Sancta is er € 253,70 opgehaald. Een mooi bedrag dat gedoneerd wordt aan Serious Request.

Lees verder

Volg die ster

Op woensdagavond 21 december hebben de leerlingen van De Ark weer een geweldige musical ten tonele gebracht. Volg die Ster werd op fantastische wijze gespeeld. Foto's van de musical en filmpjes van de dans en het lied van de kleuters zijn te vinden op de fotopagina. 

Lees verder

11 novemberactie

Wellicht heeft u ze gezien en gehoord! Groep 8 is vrijdagavond 11 november rondgegaan voor het goede doel. Dit jaar is er gekozen voor het Jeugdsportfonds. De kinderen hebben 545 euro opgehaald. Iedereen heel hartelijk bedankt!

Lees verder

Winkeltje De Ark open!

In ons winkeltje liggen al een aantal leuke artikelen.
Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen!
Het winkeltje is op donderdagmiddag open van 13.00 - 15.00 uur.
Voor meer artikelen kijk alvast hier!

Lees verder

Winkeltje De Ark open!

Opening Kinderboekenweek

Maandag 3 oktober openden wij alvast de Kinderboekenweek. Schrijver Dolf Verroen vereerde ons met zijn bezoek en opende de gedichtenroute. De afgelopen weken zijn de leerlingen al druk bezig geweest met gedichten over het thema jong en oud. Het thema van de Kinderboekenweek. Een speciaal moment was het voorlezen van Dolf Verroen uit zijn nieuwe boek Oorlog en vriendschap. Zó speciaal, dat het Jeugdjournaal hierbij aanwezig was! De komende twee weken zullen we in de klassen aandacht besteden aan de Kinderboekenweek. Voor foto's van de opening en het filmpje van Nieuwsbegrip, klik hier.

Lees verder

Opening Kinderboekenweek

Pannakooi in gebruik

De pannakooi is sinds vorige week in gebruik!
Samen met groep 5, 6 en 7 zijn er vorige week afspraken gemaakt en we zijn heel blij om te zien dat er door alle groepen nu fanatiek wordt gespeeld op het pannaveldje. 

Lees verder

Pannakooi in gebruik

Groep 8 op Kamp

Na een spannende dopingcontrole kon groep 8 dan toch vertrekken richting Ameland. Het belooft een sportief en zonnig kamp te worden!

Lees verder

Groep 8 op Kamp

Aves jaarverslag 2015

Aves deelt!

Binnen en buiten Aves is delen een belangrijke eigenschap. Het delen van kennis en ervaring. Het delen van vriendschap, vreugde én verdriet. Maar ook het delen van vertrouwen, dat kinderen en ouders hebben in de professionele werkwijze van Avesmedewerkers. Elke dag weer voelen wij dat vertrouwen.

Lees verder

Einde schooljaar

We wensen iedereen een hele fijne zomervakantie toe!
Donderdagmiddag hebben we samen het schooljaar afgesloten met een prachtige slotviering met als thema 'Spreken en zwijgen'. 

Lees verder

Einde schooljaar

Afscheid juffen

We hebben dinsdag 12 juli afscheid genomen van juf Marian, juf Thea en juf José. We zijn de dag begonnen met spelletjes en daarna was er een vossenjacht met voor deze 3 juffen bekende vossen.  
's Middags mochten alle kinderen genieten van de musical van groep 8 en daarna was er voor ouders de mogelijkheid om afscheid te nemen.

Donderdag 14 juli hebben we afscheid genomen van juf Marie-Jozé. Juf Marie-Jozé had voor alle kinderen van groep 3/4 een mooi cadeautje meegenomen.  

Voor een filmpje van de 3 juffen omringd door alle kinderen van de school dinsdags, klik hier.
Klik hier voor een aantal foto's van het afscheid van juf Marian, juf José en juf Thea en van het afscheid van juf Marie-Jozé.

Juffen bedankt!

Lees verder

Afscheid juffen

Afscheid juf Marian, juf Thea en juf José

‘Met pijn in het hart’                                   

Marian Vredeveld, Thea Menting en José de Vries hebben ‘met pijn in het hart’ aangegeven te gaan stoppen per 1 augustus. Marian en Thea gaan op een andere manier genieten van het leven met hun gezin en kleinkinderen. José gaat verhuizen naar  Leidschendam, waar haar vriend woont. Marian is 21 jaar geleden op de Ark begonnen als remedial teacher en dit is ze al die jaren blijven doen. Ook heeft zij daarnaast een stuk IB-zorg (interne zorg) ingevuld. Ze heeft altijd haar werk uitstekend gedaan en we willen haar voor jaren zorg aan onze kinderen heel erg bedanken! Thea is 20 jaar geleden begonnen met invallen en is dat blijven doen tot 9 jaar geleden. Zij stopte met de peuterspeelzaal en kreeg een vaste baan bij 2 ons op school. Thea heeft altijd met heel veel liefde en een enorme inzet voor de school en in het bijzonder voor de kleuters haar werk gedaan en we zijn haar daarvoor ontzettend dankbaar! José is hier nu 5  jaar en heeft deze jaren met veel liefde, zorg en verve haar werk gedaan. Uiteraard begrijpen we haar keuze, maar we hadden nog graag wat langer van haar capaciteiten willen genieten. José had op haar beurt graag de school willen meenemen. Heel erg bedankt voor die 5  prachtige jaren, José! U begrijpt dat ook wij onze collega’s ‘met pijn in het hart’ zien vertrekken, maar we zijn bovenal dankbaar voor de goede zorg voor de kinderen van de Ark over zo’n lange tijd.

Op 12 juli nemen we afscheid van deze drie collega’s en vanaf drie uur is er gelegenheid voor ouders om te genieten van thee/koffie en aansluitend een hapje en een drankje. Met de kinderen gaan we na de ochtendpauze een aangepast programma doen en ’s middags gaan de kinderen genieten van de musical van groep 8.     

Lees verder

Afscheid juf Marian, juf Thea en juf José

Zomerfeest

Vrijdag 24 juni hebben we het zomerfeest gehad op De Ark. Het thema was beroepen en alle kinderen en ouders konden verschillende beroepen uitproberen. Zo kon je naar de schoonheidssalon, naar de juwelier, als een architect leren tekenen, timmeren, als boer de uien en aardappelen inladen, je ogen laten testen, je kennis over een auto laten horen, je pop of knuffel naar de dokter brengen, iets bouwen of je sportieve talent laten zien. 
Toos Werkeloos wist nu wat haar talent was, namelijk danseres! 

We willen alle mensen die hebben geholpen hartelijk bedanken! 
Het was super!

Voor de foto's van het zomerfeest klik hier

Lees verder

Zomerfeest

KMR meets MR

De KMR (kindermedezeggenschapsraad) heeft dinsdagmiddag 5 april de leden van de MR ontmoet in een gezamenlijke bijeenkomst. Ze hebben aan elkaar uitgewisseld waar ze het zoal over hebben in hun vergaderingen. 

Voor nog een paar foto's klik hier.  

Lees verder

KMR meets MR

Afsluiting schoolproject

Dinsdag 22 maart hebben we 's avonds de afsluiting van het schoolproject '60 jaar Espel' gehad. Er was in alle klassen een mooie tentoonstelling klaargemaakt over het ontstaan van Espel, Espel anno 2016 en Espel in de toekomst.
Bedankt voor alle belangstelling!  

Lees verder

Afsluiting schoolproject

Het natuurpad is er weer klaar voor!

Er is woensdag 16 maart weer hard gewerkt aan het natuurpad. De houtsnippers liggen weer op de paden, er zijn nieuwe boomstammetjes neergelegd en de leliebollen zitten weer in de grond.
De kinderen van De Ark kunnen weer heerlijk aan het werk op ons mooie natuurpad!

Voor een aantal foto's klik hier.

Lees verder

Het natuurpad is er weer klaar voor!

Start schoolproject 60 jaar Espel

Het schoolproject is gestart. Dit jaar gaat het project over 60 jaar Espel. 

Het project is gestart met Jannetje van Schokland die ons heeft verteld over het leven op Schokland en hoe de Zuyderzee overging in het IJsselmeer. Jannetje vertelde ons mooie verhalen en zong daarbij Schokker liederen. 
Hiermee is het project begonnen. De kinderen werken gedurende het project over 12 onderwerpen door de hele school.
De afsluiting van het project is dinsdag 22 maart vanaf 19.00 uur.

 

Lees verder

Start schoolproject 60 jaar Espel

Voorstelling MIC-muziek

Donderdag 21 januari gaven de kinderen van groep 1 t/m 8 een voorstelling van MIC-Muziek. De kinderen hebben veel geleerd en geoefend in de MIC-ateliers zang, dans en muziekinstrumenten. Met als afsluiting een spetterende voorstelling voor ouders en belangstellenden.

Lees verder

Voorstelling MIC-muziek

Juf Marjan heeft een dochter!

Hiep hiep hoera!
Vrijdag 26 december (2e kerstdag om 1:22 uur) hebben juf Marjan en Frank een dochter gekregen. Ze heet Mileen Hanna Timmerman. Ze weegt 2450 gram en doet het geweldig! Juf Marjan en Mileen liggen nog in het ziekenhuis in Heerenveen omdat Mileen iets eerder dan verwacht is geboren. 

Lees verder

Juf Marjan heeft een dochter!

Kerst op de Ark

Kerstviering

Jaarlijks vindt de kerstviering plaats in Una Sancta. Ook dit jaar hebben de kinderen een mooi kerstspel laten zien en de kleuters weer van zich laten horen. We vinden het fijn dat de kerstviering zo goed wordt bezocht door de ouders.


Kerstcrea

Op de laatste vrijdag voor de kerstvakantie houden we altijd een kerstcrea. De kinderen van verschillende leeftijden zitten bij elkaar en helpen elkaar, een mooi moment om het jaar mee af te sluiten. Alle kinderen hebben ook deze keer weer iets moois gemaakt wat ze mee naar huis mochten nemen.

Lees verder

Kerst op de Ark

50 lichtjes van hoop

De kinderen van groep 7 en 8 hebben voor Stichting HoPe 50 lichtjes gemaakt die ze verkocht hebben op de kerstmarkt in Espel op 12 december. De lichtjes hebben 125 euro opgebracht, voor ieder lichtje 2,50. We bedanken alle kinderen voor hun inzet.

Voor Stichting HoPe hebben we ook geld opgehaald door het verkopen van oude boeken en een deurcollecte na de kerstviering.

Dit alles heeft samen € 277,77 opgebracht.
Het prachtige totaalbedrag met de 11-novemberactie is € 1134,83.

Alle kinderen en ouders heel erg bedankt!

Lees verder

50 lichtjes van hoop

Spectaculaire aankomst Sinterklaas

Vol spanning keken de kinderen vanochtend uit naar de komst van Sinterklaas, maar tot hun verbazing stond er ineens een Piet op het dak van de school! Deze kleine Piet durfde vervolgens niet meer van het dak af, waarop juf Fianne en juf Tanja met een goed idee kwamen: ze belden de brandweer!

Lees verder

Spectaculaire aankomst Sinterklaas

MIC-muziekatelier

Op donderdag 19 november zijn wij gestart met het MIC-muziekatelier. Het muziekatelier wordt gegeven door de leerkrachten van de Ark en docenten van buitenaf. De kinderen konden kiezen uit zang, dans, orkest en muziek-instrumenten. Uiteindelijk zijn de onderdelen orkest en muziekinstrumenten samengevoegd. Het overkoepelende thema is 'Beestenboel'.

Lees verder

MIC-muziekatelier

Dag van de leraar

Op maandag 5 oktober werden de leerkrachten even in het zonnetje gezet door Tineke, omdat het de dag van de leraar was. We hebben heerlijk gesmuld van de taart. Ook AVES heel erg bedankt voor de attentie die we ter ere van deze dag hebben gekregen.

Lees verder

Dag van de leraar

Nieuwe website online

Het is u wellicht opgemerkt dat onze website niet gevonden kon worden via Google en dat de website niet alle foto's en nieuwtjes bevatte.

Lees verder

Nieuwe website online

Nominatie Gouden Neus

Onze 11-novemberactie is uitgeroepen tot de meest ludieke en bijzondere actie in 2014 van de provincie! Dit is een hele prestatie, want per jaar worden er gemiddeld 600 acties voor CliniClowns georganiseerd.  

Lees verder

Nominatie Gouden Neus

De Ark 40 jaar

Basisschool De Ark in Espel bestaat in 2015 veertig jaar! We vieren dit door het organiseren van een reünie voor alle oud-leerlingen en oud-leerkrachten. ’s Avonds vieren we feest, na een spetterende revue, met iedereen die betrokken is (geweest) bij de school.

Lees verder

De Ark 40 jaar

Tweede plaats Cultuurschool Flevoland

Drie scholen hebben de finale bereikt van de Verkiezing Cultuurschool Flevoland 2014: OBS de Triangel Lelystad, Europaschool Almere, De Ark Espel. Er kan helaas maar een winnaar zijn: tijdens de Dag van de Cultuureducatie Flevoland hebben de aanwezigen OBS de Triangel verkozen tot Cultuurschool van Flevoland. Maar ook hulde aan de andere twee scholen: de Europaschool en De Ark verdienen respect en erkenning voor hun geweldige inzet voor cultuureducatie op school. Bekijk hier de filmpjes die gemaakt zijn van de drie finalescholen.

Lees verder

Tweede plaats Cultuurschool Flevoland

Opknappen natuurpad

Op vrijdagmiddag 29 augustus zijn de leerlingen van de bovenbouw een uurtje druk bezig geweest om het natuurpad weer begaanbaar te maken.
De kinderen hebben hard gewerkt en we kunnen weer prima over de paden lopen.
Voor de foto's klik hier.

Lees verder

De Ark ontvangt de Veer

In Emmeloord vond op 10 april 2013 de jaarlijkse Aves dag plaats. Tijdens deze dag komen alle personeelsleden van Aves, stichting voor primair onderwijs, bijeen. De dag werd afgesloten in ‘t Voorhuys. Daar werd volgens de jaarlijkse terugkerende traditie, de Veer uitgereikt.

Lees verder

De Ark wint de Onderwijsprijs Flevoland

De jury van het INOP heeft de Onderwijsprijs Flevoland 2011-2013, categorie Primair Onderwijs, toegekend aan De Ark uit Espel. Donderdag 18 oktober is de prijs uitgereikt door mevrouw Boerrigter namens de provincie Flevoland.

Lees verder