11 november actie voor Stichting HoPe

11 November voor Stichting HoPe

Op woensdag 11 november a.s. zal basisschool De Ark te Espel met de leerlingen van groep 8 haar jaarlijkse 11 novemberactie houden. Het is een jarenlange traditie op de Ark om met Sint Maarten ook aan anderen te denken en geld in te zamelen voor een goed doel. Deze keer gaan de kinderen voor Stichting HoPe actie voeren.

Stichting HoPe is een ontwikkelings- en hulporganisatie, van mensen, voor mensen.

Op 4.000 meter hoogte in het Andesgebergte in Peru is het leven hard. Gletsjerwinden geselen de indianen die er wonen. Verder zijn alleen lama's en winterharde aardappels bestand tegen het klimaat. Maar als die indianen naar de grote stad verhuizen, kunnen ze in vreselijke situaties terechtkomen, zoals in sloppenwijken.

Het doel van HoPe is om de indianen in het hoogland in staat te stellen hun lot in eigen hand te nemen en zelf hun leefomstandigheden te verbeteren. We ondersteunen alleen projecten als de plaatselijke bevolking er zelf om vraagt en zij zelf zoveel mogelijk bijdraagt aan de uitvoering ervan. De Peruaanse autoriteiten worden maximaal betrokken bij de uitvoering van de projecten. Wat er is bereikt, moet de gemeenschap zelf kunnen voortzetten als het project af is.

Groep 8 maakt spandoeken, collectebussen en een actielied en zal ’s middags in kleine groepen onder begeleiding van ouders langs de buitenwegen gaan. ’s Avonds is de kern van Espel aan de beurt. Tussendoor genieten de kinderen samen op school van een stamppotbuffet dat door diverse ouders wordt verzorgd.