Bibliotheek feestelijk geopend

Espel - Op basisschool De Ark in Espel werd op vrijdag 9 januari de eerste bibliotheek op school in de Noordoostpolder geopend. In de loop van 2015 zal er op elke school in een polderdorp een goed ingerichte bibliotheek operationeel zijn.

Aantrekkelijk aanbod

Kinderen van 0 tot 12 jaar kunnen gebruik maken van de bibliotheek op school en er is een aantrekkelijk aanbod van zowel leesboeken als informatieve boeken. Na gesprekken tussen FlevoMeer Bibliotheek , AVES en SCPO is in samenwerking met de basisscholen in de polderdorpen besloten om verder met elkaar samen te werken in de vorm van een schoolbibliotheek . In de schoolbibliotheek staat een collectie kinderboeken. De boeken kunnen zowel thuis als op school gelezen worden.

Alle schoolkinderen worden lid

Alle kinderen die naar een basisschool in een van de dorpen gaan, worden lid van FlevoMeer Bibliotheek. Kinderen van 0 tot 4 jaar en leerlingen die geen basisonderwijs in het dorp volgen worden uitgenodigd vanaf 9 januari lid te worden via het inschrijfformulier op de website van FlevoMeer Bibliotheek.

Feestelijke opening op De Ark

Wethouder Wiemer Haagsma, die de bibliotheek in zijn portefeuille heeft, opende op vrijdag 9 januari met meerdere leerlingen van basisschool De Ark de eerste bibliotheek op school. Alle kinderen ontvingen een cadeautje van de bibliotheek. De leerlingen konden deze ochtend genieten van een prachtige voorstelling op school van Theater Letterlandt. De voorstelling 'Zie je mijn vlieger?!’ gaat over het prentenboek ‘Kleine Ezel en jarige Jakkie’  en wordt opgevoerd voor de jongste kinderen. De oudere kinderen konden genieten de populaire Mees Kees-show.

De bibliotheek op school gaat deze week ook in de dorpen Marknesse, Bant, Rutten, Ens en Creil van start. In de komende maanden volgen de andere dorpen.

Mogelijkheden voor bibliotheekleden van 13 jaar en ouder

Bibliotheekleden van 13 jaar en ouder zijn welkom in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder aan het Harmen Visserplein in Emmeloord. Ook kunnen ouderen voor wie het lastig is om zelf naar de bibliotheek te komen gebruik maken van de bibliotheekservice, Bibliotheek aan Huis.

Bron: Flevopost