De Ark wint de Onderwijsprijs Flevoland

De jury van het INOP heeft de Onderwijsprijs Flevoland 2011-2013, categorie Primair Onderwijs, toegekend aan De Ark uit Espel. Donderdag 18 oktober is de prijs uitgereikt door mevrouw Boerrigter namens de provincie Flevoland.

Volgens het juryrapport is ‘het geheel innovatief en maakt een bijzonder goed doordachte en harmonieuze indruk. Meervoudige intelligentie mag dan op vele plaatsen opgang maken, nog maar weinig scholen weten de theorie zo fraai te koppelen aan de schoolpraktijk van alledag’. Ook andere scholen kunnen hiermee uit de voeten en kunnen op deze manier van elkaar leren.

Voor iedere intelligentie zijn of worden ateliers ontwikkeld.

Inmiddels zijn een taalatelier, een techniekatelier, een zelfknapruimte, kunstkaarten voor de intelligentie ‘beeldknap’gerealiseerd en is er een start gemaakt met filosofie en bewegen. Ook zijn 80 cultuurkaarten gemaakt van de Noordoostpolder en omgeving.

Het voor de provinciale onderwijsprijs bekroonde project betreft het natuurpad, als onderdeel van het natuuratelier met zelfgemaakte kaarten, een natuurschuur, een kas en tuintjes.

De Onderwijsprijs is bedoeld voor de hele school, want leerkrachten, kinderen en ouders hebben allen een bijdrage geleverd. De prijs bestaat uit een beeld van een olifant die door een hoepel springt: symbool voor het ogenschijnlijk onmogelijke.

fotos/onderwijsprijs-espel.jpg        fotos/onderwijsprijs.jpg