Uitreiking Verkeersveiligheidslabel

Verkeersveiligheidsdag op De Ark in Espel

Op 16 oktober ontving basisschool de Ark in Espel het verkeersveiligheidslabel uit handen van wethouder Poppe (gemeente Noordoostpolder).

Om die dag feestelijk aan te kleden, was de vrachtwagen met dode- hoek-spiegel van Veilig Verkeer Nederland ‘s ochtends aanwezig. Voor foto's van deze dag, klik hier.

Alle kinderen konden de vrachtwagen bekijken en kregen de nodige informatie. Voor de groepen 7/8 en 5/6 zijn er speciale lesprogramma’s die met een film en een quiz beginnen waarin kinderen leren wat de dode hoek is en hoe ze veilig kunnen omgaan met grote voertuigen in het verkeer. Voor alle groepen werd er door de leerkrachten een parcours uitgezet en was er die dag fietscontrole.

De kinderen hebben zelf verkeersborden gemaakt. Drie daarvan worden bij de school geplaatst. Ook hebben de kinderen gevaarlijke verkeerssituaties rond de school vastgelegd. Hiervan zijn fotokaarten gemaakt. Deze worden uitgedeeld door kinderen om ouders en andere volwassenen te wijzen op de afspraken die er gemaakt zijn.

Basisschool de Ark vindt het belangrijk om de situatie rondom de school zo veilig mogelijk te maken.