Basisschool De Ark

Hartelijk welkom op de website van basisschool De Ark. We zijn blij dat u onze website bezoekt, maar een persoonlijk bezoek aan onze school vinden wij natuurlijk nog leuker! Wilt u onze school bekijken? Maak dan een afspraak of loop eens binnen. U bent van harte welkom.

Het Laantje 6
8311 AZ Espel

oecbsdeark@aves.nl

Zonnefeestje

Onder het genot van de warme zon heeft De Ark de zonnepanelen feestelijk geopend. “We zijn heel blij met de zonnepanelen op het dak, omdat ze zorgen voor groene energie. De zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten deze om in groene stroom. Die stroom kunnen we weer gebruiken om bijvoorbeeld de lampen in school te laten branden. Het allermooiste is dat de zon nooit weg gaat. De zon vervuilt het milieu niet en is veilig. Daarom is het duurzame energie: het is er altijd en het is goed,” aldus  juf Tineke en Malon uit groep 8. De kinderen hebben een zonnedans (energiedans) gedaan. Vera van den Bemt heeft de school als eerste ‘zonneschool’ in het zonnepanelenproject een gevelbordje overhandigd. Daarop bracht iedereen een toast uit op nog vele jaren groene energie.