Nieuws

Thema Afrika

Na de vakantie gaan alle kinderen op de Ark werken binnen het schoolproject 'De gezonde planeet'. Elke groep heeft een werelddeel die centraal staat, de kinderen van groep 1 en 2 werken over Afrika. Er staan veel leuke activiteiten op de planning. Wel zijn we nog op zoek naar leuke Afrikaanse aankleding voor in de klassen en de gang. Heeft u of uw kind thuis mooie Afrikaanse spullen die wij hiervoor kunnen en mogen gebruiken, dan mag u die na de vakantie (voorzien van naam) meegeven naar school.

Aan het eind van het project wordt er een presentatie avond gehouden. Ouders en andere belangstellenden zijn van harte welkom om dan de resultaten te komen bekijken. Dit vindt plaats op donderdag 22 maart vanaf 18.30 uur.

Oecumenische basisschool De Ark - Nieuws -

Thema Gezondheid

De afgelopen 4 weken hebben we gewerkt over het thema gezondheid. De eerste week zijn we gestart over gezond en ongezond. We hebben hierbij naar eten, lichaamsverzorging en beweging gekeken. Vervolgens werd PomPom ziek maar durfde hij niet naar de dokter. De kinderen hebben geleerd wat een dokter doet en konden dit naspelen in de themahoek. Daarnaast hebben we de letter aa besproken. De kinderen hebben veel woorden met de aa bedacht en gevonden. Wat we allemaal nog meer hebben gehad zie je in het fotoalbum hieronder!

Workshop Dierendans

Op dinsdag 20 februari was het zover: we kregen een workshop in de klas over dierendans. Er kwam een juf van het Cultuurbedrijf NOP om deze workshop te geven. Ze begon met het voorlezen van 'Mama kwijt'. Vervolgens hebben de kinderen met behulp van verschillende soorten muziek het verhaal nagespeeld vanuit het jonge uiltje. Hieronder de foto's!

Natuurpad winter

Op woensdag 24 januari zijn de kinderen van groep 1 en 2 druk bezig geweest met vier kaarten van het natuuratelier. Deze kaarten stonden in het teken van de winter. De kinderen hebben sporen van vogels bekeken, het verschil tussen een spar en een den ontdekt, dieren geluiden bingo en memory gedaan. Hieronder staan de foto's.

Nationale voorleesdagen

Vanaf deze week beginnen de Nationale Voorleesdagen. Vanmorgen zijn de kinderen op bezoek geweest bij de peuterspeelzaal. Daar heeft juf Marisca het verhaal 'Sttt... de tijger slaapt' voorgelezen. De kinderen hebben daarna op het liedje wat erbij hoort gedanst, een krentenbol gegeten en ranja gedronken.

Gelukkig nieuwjaar!

De eerste schooldag na de kerstvakantie hebben de kinderen samen met elkaar geproost op een nieuw jaar! Deze week maken alle kinderen als taak een vuurpijl met hun naam en wens eraan voor het nieuwe jaar.

Oecumenische basisschool De Ark - Nieuws -

Afscheid Juf Kelly

De donderdag voor de kerstvakantie hebben de kinderen van groep 1 afscheid genomen van juf Kelly. Samen hadden we een mooi cadeau gemaakt die de hulpjes mochten geven.

De kinderen hebben veel leuke en leerzame lessen van juf Kelly gehad. Wij wensen haar veel succes bij haar volgende stage in groep 3, 4 en 7/8!

Oecumenische basisschool De Ark - Nieuws -

Sneeuw!

Maandag 11 december lag er sneeuw! We zijn meteen om 9 uur gaan buitenspelen want toen was de sneeuw nog mooi droog. De kinderen hebben genoten.

Sinterklaas

De afgelopen weken hebben in het teken van Sinterklaas gestaan. De kinderen hebben veel gedaan zoals hun naam van chocoladeletters gekleid, met pepernoten getallen gelegd, pietengym, cadeaus ingepakt en voor elkaar de schoen gezet. Rommelpiet is op donderdagochtend 30 november geweest, het was een grote chaos! Ondanks de brieven en problemen is Sinterklaas toch op school gekomen. Op 5 december hebben wij een mooi feest gevierd. Hieronder foto's van de afgelopen weken.

Klassenshow de Gruffalo

Dinsdag 14 november hebben de kinderen van groep 1 en 2 samen de klassenshow opgevoerd voor de andere kinderen van de school, ouders, opa's en oma's. De kinderen hebben het zo goed gedaan dat het publiek de liedjes zelfs mee konden zingen. Hieronder een aantal foto's!

Thema herfst

Sinds de herfstvakantie werken de kinderen van groep 1 over het thema herfst. Wij hebben met elkaar een herfstwandeling gemaakt en herfstschatten gezocht. In de klas hebben we PomPom geholpen om te achterhalen wat er op zijn hoofd was gevallen toen hij naar buiten ging. Hiervoor hebben we proefjes gedaan met valsnelheid. Wat valt er snel, hard, zacht of dwarrelt naar beneden? Daarnaast hebben we hard geoefend voor de klassenshow over de Gruffalo die aanstaande dinsdag 14 november plaatsvindt! Op de foto's staan de verschillende herfstactiviteiten.

Bezoek aan het Natuurpad

Op woensdag 8 november hebben de kinderen van groep 1 en 2 onder begeleiding van ouders opdrachten uitgevoerd op het natuurpad. Deze opdrachten zijn van de MIC kaarten die onderdeel zijn van ons natuuratelier. De kinderen hebben een windmeter gemaakt en getest, letters om zich heen gezocht en herfstspullen gezocht. Hieronder staan de foto's!

Thema: Doen alsof

De afgelopen weken hebben de kinderen van groep 1 gewerkt over het thema Doen alsof. Hierbij stond het doen alsof je iemand anders was met behulp van verkleden centraal.

Pompom wilde buurman Tim gaan foppen. Hiervoor had Pompom verkleedkleren nodig. Maar de verkleedkleren moesten eerst op maat gemaakt worden. Op de foto's zie je hoe de kinderen dit met tape, knijpers, spelden en opstropen bij elkaar hebben geoefend. Samen met de kinderen heeft Pompom geleerd hoe je een voorstelling moet maken. De kinderen moesten eerst een toegangskaartje kopen. Op dit kaartje stond het cijfer 1 t/m 4 in de vorm van vingerbeelden, een dobbelsteenstructuur en als getal. Elke rij stoelen was bestemd voor één soort kaartjes. De soorten kaartjes moesten in groepjes op de goede volgorde worden gelegd. Op deze manier konden de kinderen de juiste plek in het publiek voor de voorstelling vinden.

Verder heeft juf Kelly een les gegeven over een huis bouwen met een puntdak en zijn de kinderen druk bezig geweest met de letter 'k' van het knikkergeluid. Vandaar dat de kinderen een knikkerbaan konden bouwen en de watertafel vol zat met knikkers.

Verkeersveiligheidsdag

Maandag 16 oktober heeft de Ark het verkeersveiligheidslabel in ontvangst mogen nemen. Op deze dag was er een vrachtwagen van Veilig Verkeer Nederland. De kinderen van groep 1 mochten een kijkje nemen bij de vrachtwagen en alle kinderen die wilden en durfden mochten in de cabine zitten. Daarna hebben de kinderen op het plein een parcours mogen fietsen en steppen. Op het parcours kwamen de kinderen stoplichten, haaientanden, een rotonde, een zebrapad en een bord van een voorrangsweg tegen. Hieronder een aantal foto's van de vrachtwagen en het parcours.

Dierendag

Met dierendag mochten de kinderen een dier mee naar school nemen. Dit was nog best wel spannend voor sommige dieren. Hieronder de foto's van dieren die kinderen mee hadden genomen.

Nieuwe toestellen!

Oecumenische basisschool De Ark - Nieuws -

Maandagmiddag om 14.00 uur was het dan ein-de-lijk zover, de speeltoestellen waren klaar! De laatste 5 minuten van de middag mochten de kinderen even uitproberen en spelen op de toestellen... en die bevielen erg goed!

Opening kinderboekenweek: Gruwelijk eng!

Op maandag 2 oktober hebben we op school de kinderboekenweek geopend. Het thema van dit jaar is 'Gruwelijk eng'. De juffen kwamen rond half 9 verkleed het plein op om uit verschillende boeken voor te lezen. Hieronder zie je de foto's van de opening!

Tijdens de kinderboekenweek gaan de kinderen van groep 5/6 de kinderen van groep 1 en 2 voorlezen. Rouleren de juffen met voorlezen en krijgen de kinderen van alle groepen een gezamenlijke opdracht, namelijk samen een verhaal schrijven.

In groep 1 zullen we de aankomende weken extra aandacht besteden aan het thema in combinatie met ons eigen thema 'Doen alsof'. De kinderen leren wat een theater is, wat er in en rondom het podium gebeurt en hoe je kunt doen alsof je een echte acteur bent. De themahoek is omgetoverd tot een theater met een podium, banken voor publiek en een kleedkamer voor de acteurs met verkleedkleren.

Juf Kelly

Hallo allemaal,

Mijn naam is Kelly Meisner, ik ben 19 jaar oud en ik woon in Emmeloord.

Dit schooljaar ben ik gestart op de Katholieke Pabo Zwolle, hiervoor heb ik de opleiding onderwijsassistent afgerond dus ik heb al een beetje ervaring in het onderwijs.

Dit schooljaar mag ik stage lopen op de Ark. Het eerste half jaar ben ik te vinden bij groep 1 op de maandagen en 2 keer een hele week. Het tweede half jaar zal ik naar een andere groep gaan, welke groep is nog niet duidelijk. 

Ik ben zelf geboren in Espel en heb tot mijn 10e in Espel gewoond, ik heb dus ook op de Ark op school gezeten. Daarom vind ik het erg leuk dat ik hier stage mag lopen!

Groeten Kelly

Oecumenische basisschool De Ark - Nieuws -

De eerste schoolweken in groep 1

In de eerste schoolweken hebben de kinderen elkaar beter leren kennen door spelletjes in de kring, samen te spelen in de verschillende hoeken en tijdens het buitenspelen. Het verhaal van het prentenboek: Het Speelgoedwinkeltje stond hierbij centraal. We zijn begonnen met de getallen 0 en 1 op de getallenwand. Zoem de bij heeft ons geleerd hoe wij deze getallen moeten 'zoemen'. Elke week zal hier een getal bij komen. 

Nieuwe fietsen, steppen en karren!

Oecumenische basisschool De Ark - Nieuws -

De kinderen van groep 1 en 2 hebben nieuwe fietsen, steppen en karren voor het buitenspelen gekregen. Het was wel even wennen en oppassen want de fietsen gingen heel erg snel!

De eerste schooldag!

Oecumenische basisschool De Ark - Nieuws -

Maandag 4 september was het dan eindelijk zover de allereerste schooldag! We hebben elkaars namen geoefend, verteld over de vakantie, gekozen in de verschillende hoeken, buiten gespeeld, naar de gymzaal geweest en een rondleiding door de school gehad. Kortom een volle dag met veel nieuwe indrukken!

Welkom in groep 1!

Oecumenische basisschool De Ark - Nieuws -

Hallo kinderen van groep 1,

Maandag 4 september start het nieuwe schooljaar. Voor sommige kinderen is dit extra spannend omdat zij nu ook echt voor het eerst naar de basisschool mogen. De klas is er helemaal klaar voor en de juf heeft veel zin om te beginnen, jullie ook?

Handig om te weten voor de papa's en mama's

Op maandagmiddag en donderdagmorgen heeft groep 1 gymles. De gymtassen graag op maandag meenemen naar school. Op donderdag krijg je de gymtas weer mee naar huis.

Op dinsdagochtend gaan we met de kinderen naar de bibliotheek. De kinderen die nog geen boekentas hebben krijgen er één van de juf. Graag elke dinsdag de boekentas mee naar school nemen.

Elke eerste woensdag na de vakanties worden de kinderen gecontroleerd op neten en luizen in het haar. Het is makkelijker om te controleren wanneer het haar van de kinderen los is zonder gel of haarlak.

Elke woensdagochtend mogen de kinderen speelgoed meenemen om te laten zien en hierover te vertellen aan andere kinderen.

Tot maandag 4 september!

Groetjes juf Evy