Nieuws

Kleuteruitje

Woensdag 23 mei zijn de kinderen van groep 1 en 2 samen naar kinderboerderij Cantecleer geweest in Kampen. De kinderen hebben eerst zelf rond mogen lopen op de boerderij om te kijken welke dieren er allemaal waren. Toen kregen ze wat drinken en fruit. Daarna hebben we samen eieren geraapt, bij de koe gekeken en graan gemalen. Al deze dingen hadden we nodig om onze pannenkoeken te bakken! Tijdens het pannenkoeken bakken mochten we nog even op de hooizolder spelen. Tot slot zijn we door de pony met kar naar de natuurspeelplaats gebracht. Hier hebben we nog even kort kunnen spelen voordat we terug naar school gingen. Alle kinderen hebben zich prima vermaakt en heerlijk genoten. Hieronder zijn de foto's van de geslaagde ochtend te zien!

Thema Boerderij & Kleuteruitje

Na de meivakantie gaan we werken over het thema boerderij als aanloop naar ons kleuteruitje naar kinderboerderij Cantecleer. 

Mocht u kunnen en willen rijden woensdag 23 mei, schrijf u in bij de inschrijflijst op de deur van groep 1. Alvast bedankt!

Koningsspelen

Op donderdag 26 april hebben alle kinderen van de Ark meegedaan aan de Koningsspelen. We begonnen in onze eigen klas met een lekker ontbijt. Daarna zijn we naar het sportveld gelopen en zijn de sportonderdelen geopend met de dans Fitlala. De kinderen hebben genoten tijdens de verschillende spelletjes. Tussendoor hadden we een paar keer pauze om iets te drinken en kregen de kinderen een appel of ontbijtkoek. Al met al was het een erg geslaagde sportochtend!

Natuurpad lente

Op woensdag 18 april zijn de kinderen van groep 1 en 2 het natuurpad op geweest. Het was super mooi weer dus de kinderen konden zonder jas naar buiten. De kinderen kregen in groepjes opdrachten die zij konden gaan uitvoeren. De kinderen hebben nagedacht over de vraag: Heeft een plant gevoel?, gezocht naar allerlei letters in de natuur, een vogelnest bekeken en zelf eentje gemaakt, geluisterd naar de levenscyclus van een merel en als er tijd over was mochten zij bloemen planten in de bloementuin. 

Voorstelling Zelluf!

Dinsdag 27 maart zijn de kinderen van groep 1 en 2 naar voorstelling Zelluf! in het Cultuurbedrijf NOP geweest. Het was een dansvoorstelling waarin de twee vriendinnen Lotte en Iris allebei een mooie knuffelbeer hadden. Op een gegeven moment raakt Iris haar knuffelbeer kwijt. Ze is dan erg boos en verdrietig. Na heel veel zoeken vindt Lotte de knuffelbeer van Iris terug en maken zij het goed met elkaar. Aan het einde mochten alle kinderen meedansen!

Oecumenische basisschool De Ark - Nieuws -

Thema Afrika

Na de vakantie gaan alle kinderen op de Ark werken binnen het schoolproject 'De gezonde planeet'. Elke groep heeft een werelddeel die centraal staat, de kinderen van groep 1 en 2 werken over Afrika. Er staan veel leuke activiteiten op de planning. Wel zijn we nog op zoek naar leuke Afrikaanse aankleding voor in de klassen en de gang. Heeft u of uw kind thuis mooie Afrikaanse spullen die wij hiervoor kunnen en mogen gebruiken, dan mag u die na de vakantie (voorzien van naam) meegeven naar school.

Aan het eind van het project wordt er een presentatie avond gehouden. Ouders en andere belangstellenden zijn van harte welkom om dan de resultaten te komen bekijken. Dit vindt plaats op donderdag 22 maart vanaf 18.30 uur.

Letter a

Thema gezondheid

De kinderen hebben de afgelopen periode geleerd over gezond en fit zijn. Als je niet helemaal fit was kon je naar het ziekenhuis in de klas. Ook kon je daar een oogtest laten doen. De kinderen hebben een hoop geknutseld, bijvoorbeeld de stethoscoop en de dokter/zuster. Verder hebben we onszelf opgemeten.. De foto's zie je hieronder. 

Workshop dierendans

Op dinsdag 20 februari was het zover: we kregen een workshop in de klas over dierendans. Er kwam een juf van het Cultuurbedrijf NOP om deze workshop te geven. Ze begon met het voorlezen van 'Mama kwijt'. Vervolgens hebben de kinderen met behulp van verschillende soorten muziek het verhaal nagespeeld vanuit het jonge uiltje. Hieronder de foto's en filmpjes.

Thema winter

Tijdens de winter kon het thema 'winter' natuurlijk niet ontbreken. Jammer genoeg was er geen sneeuw of ijs in deze periode, maar toch hebben we dit wel een beetje laten terugkomen. We hebben bijvoorbeeld een winterverftekening en een snowglobe gemaakt. En in de themahoek kon je op je sokken toch een beetje schaatsen. 

Natuurpad

Op woensdag 24 januari zijn de kinderen van groep 1 en 2 druk bezig geweest met vier kaarten van het natuuratelier. Deze kaarten stonden in het teken van de winter. De kinderen hebben sporen van vogels bekeken, het verschil tussen een spar en een den ontdekt, dieren geluiden bingo en memory gedaan. Hieronder staan de foto's.

Nationale voorleesdagen

Vanaf deze week beginnen de Nationale Voorleesdagen. Vanmorgen zijn de kinderen op bezoek geweest bij de peuterspeelzaal. Daar heeft juf Marisca het verhaal 'Sttt... de tijger slaapt' voorgelezen. De kinderen hebben daarna op het liedje wat erbij hoort gedanst, een krentenbol gegeten en ranja gedronken.

Thema kerst

Tijdens het thema kerst hebben we een hoop dingen geleerd en gedaan. We hebben leren spiegelen, gezamenlijk hebben we een kerstboom gebouwd en we hebben ook mogen genieten van de sneeuw. Op de foto's zie je nog veel meer leuke activiteiten die we hebben gedaan. 

Sinterklaas in groep 2

De letter 'H'

We zijn weer druk bezig geweest met de letters. Met de letter H hebben we gebouwd. 

De gruffalo

Dinsdag 14 november hebben de kinderen van groep 1 en 2 samen de klassenshow opgevoerd voor de andere kinderen van de school, ouders, opa's en oma's. De kinderen hebben het zo goed gedaan dat het publiek de liedjes zelfs mee kon zingen. Hieronder een aantal foto's!

Natuurpad

Op woensdag 8 november hebben de kinderen van groep 1 en 2 onder begeleiding van ouders opdrachten uitgevoerd op het natuurpad. Deze opdrachten zijn van de MIC kaarten die onderdeel zijn van ons natuuratelier. De kinderen hebben een windmeter gemaakt en getest, letters om zich heen gezocht en herfstspullen gezocht. Hieronder staan de foto's!

Thema herfst

In het thema herfst hebben we geleerd waarom de oma van Pompom wil dat haar tuin netjes wordt gemaakt in de herfst. Maar van Zoem hebben ze geleerd dat de dieren juist de herfstschatten nodig hebben.

Thema doen alsof

In het thema doen alsof hebben we gedaan of we iemand anders waren. De kinderen mochten zich verkleden, hebben poppenkast gespeeld en hebben ook hun eigen verkleedkleren gemaakt. 

De nieuwe speeltoestellen testen

Dinsdag 3 oktober konden we voor het eerst op de nieuwe speeltoestellen spelen. We hebben ze goed getest. Sommige dingen waren nog best een beetje spannend, maar we leren door het te proberen! De kinderen hebben genoten en gaan er nog heel lang van genieten. 

De letter 'K'

We hebben de eerste letter geleerd en hier zijn we op verschillende manieren mee bezig geweest. Naar aanleiding van een letterfilmpje hebben de kinderen woorden bedacht met de ‘K’. We hebben de letter met verschillend constructiemateriaal gemaakt, met ons eigen lichaam en op nog veel meer manieren.

De eerste weken

Wat hebben we al een hoop geleerd in deze eerste twee weken. We hebben de klas leren en elkaar  beter leren kennen. Gezamenlijk hebben we de belangrijkste regels van de klas opgesteld en hier hebben we allemaal onze ‘handtekening’ ondergezet. In onze klas hoort iedereen erBIJ, dus iedereen heeft een eigen bijtje geknutseld. We hopen er met z’n allen een mooi jaar van te maken. 

Welkom in groep 2

Op maandag 4 september starten we met het nieuwe schooljaar. Een start in groep 2, waar er weer allemaal nieuwe dingen geleerd zullen worden. Alles staat voor jullie klaar en de juf heeft er zin in! Jullie ook?

Handig om te weten: 
Op maandagmiddag en donderdagmorgen heeft groep 2 gymles. De gymtassen graag op maandag meenemen naar school. Op donderdag krijg je de gymtas weer mee naar huis.

Ook dit jaar gaan we weer op de dinsdagochtend met de kinderen naar de bibliotheek. Graag elke dinsdag de boekentas mee naar school nemen.

Elke eerste woensdag na de vakanties worden de kinderen gecontroleerd op neten en luizen in het haar. Het is makkelijker om te controleren wanneer het haar van de kinderen los is zonder gel of haarlak.

Op de woensdagochtend mogen de kinderen ook dit jaar nog speelgoed meenemen om te laten zien en hierover te vertellen aan andere kinderen.

Tot maandag 4 september!

Groetjes juf Lizzy

Oecumenische basisschool De Ark - Nieuws -