Nieuws

Het nationaal voorleesontbijt

Op woensdag 23 januari zijn de nationale voorleesdagen van start gegaan. Voor de opening van deze dagen is groep 1/2 naar de bibliotheek in Emmeloord geweest. De kinderen zijn voorgelezen door de burgemeester, Harold Bouman, en ze hebben genoten van een heerlijk ontbijt. 

Kerst

Sinterklaas

Tijdens het thema sinterklaas hebben ze zich kunnen verkleden als Sinterklaas of als piet in de themahoek. We hebben pietengym gedaan, waarbij alle kinderen een pietendiploma hebben ontvangen. Ook is de rommelpiet langs gekomen. We moesten veel opruimen, maar hadden gelukkig wel een zakje pepernotegen gekregen. En natuurlijk zijn sinterklaas en zijn pieten ook op bezoek geweest bij ons in de klas. 

Klassenshow groep 1 en 2

Na de herfstvakantie hebben de kinderen van groep 1 en 2 een klassenshow opgevoerd. De klassenshow ging over kleine uil die zijn mama was kwijt geraakt. Al dansend gaat kleine uil samen met eekhoorn op zoek naar zijn mama. 

Letter K

De kinderen zijn in groep 2 begonnen met het leren van de letters. De eerste letter die ze hebben geleerd is de letter 'k'. Iedere twee weken zal er een nieuwe letter centraal staan. De kinderen doen hier verschillende activiteiten mee. 

Thema: vriendschap

Tijdens de kinderboekenweek stond het thema vriendschap centraal. De kinderen hebben veel opdrachten samen moeten uitvoeren, ze hebben een vriendschapsslinger gemaakt en ze hebben een hartje bestempeld. Natuurlijk hebben ze nog veel meer gedaan, maar dat zie je op de foto's. 

Gymlessen tot de herfstvakantie

De kinderen genieten van de gym en dat is te zien op de foto's.