Schoolreis

Vandaag zijn wij op schoolreis geweest naar de Drentse Koe.
Het was een topdag!

Leren in de buitenlucht

Bij juf Judith en juf Bente hebben we afgelopen week leerzame reken- en leesactviteiten op het schoolplein gedaan!

Ons tuintje

Na de vakantie zijn we direct aan de slag gegaan in onze groepstuin. We hebben tijm, zonnebloem, pompoen en bloemetjeszaadjes gezaaid. Elke ochtend controleren de groepsleiders het tuintje en krijgen de zaadjes elke dag water. We hopen dat alles gauw gaat groeien!

Vincent van Gogh

Samen met groep 4 zijn wij druk bezig met de Kajuitexpositie. We hebben gekozen voor de kunstenaar Vincent van Gogh. In de klas hebben we verschillende schilderijen bekeken en een filmpje gezien over het leven van Vincent van Gogh. Daarna kregen we schilderles van juf Jacqueline. Zij heeft ons geleerd hoe je kleuren moet mengen om bijv. de kleur oker te krijgen. Ook heeft ze verteld welke schildertechnieken Vincent van Gogh tijdens gebruikte het schilderen. Daarna mochten we de basislaag op het doek aanbrengen en hebben we de lucht geschilderd. Volgende week gaan we er weer mee verder.

Letterfeest

Vandaag hebben we met elkaar het letterfeest gevierd. We hebben een letterspeurtocht gedaan, burenbingo gespeeld en hebben we een heus letterdiploma van juf Tineke ontvangen.

Koken met letters

De bibliotheekmevrouw uit Emmeloord heeft ons vandaag een extra uitleg gegeven over de verschillende boeken die bij ons in de schoolbibliotheek staan. Ze heeft nog voorgelezen uit een mooi prentenboek en hebben we een echte woordenwedstrijd gehouden. Welke groep kon met verschillende letters de meeste woorden maken?

Proosten op 2018

Wij zijn het nieuwe jaar goed begonnen met het uitbrengen van een toost en met het bespreken van de wensen voor het aankomende jaar. De vakantie hebben we besproken d.m.v. een burenbingo.

Leesoogjes

Soms mogen we lekker lezen met de leesoogjes.
Het lezen wordt dan nog leuker!

Techniekatelier

Wij hebben weer fijn in het techniekatelier gewerkt!

Sinterklaas in groep 3

Rommel rommel........

Vandaag liepen wij de klas in en schrokken we ons allemaal een hoedje! We herkenden ons klaslokaal niet meer terug. We trokken met elkaar gauw de conclussie dat de rommelpiet een bezoekje had gebracht. Met elkaar hebben we alles gauw opgeruimd en genoten van de lekkere pepernoten. We kijken uit naar dinsdag 5 december!

Rekenatelier

De afgelopen twee weken hebben wij in het rekenatelier gewerkt. We hebben in tweetallen verschillende rekenspelletjes gespeeld. Ook hebben we met elkaar geprobeerd om een zo lang mogelijke getallenlijn op de grond te leggen.

Nieuwe leesspelletjes

De afgelopen periode hebben we genoten van de nieuwe leesspelletjes, Sommige spelletjes speel je in tweetallen en sommige spelletjes speel je bijvoorbeeld in een groepje van 4.

Cobra vriend

Op donderdag 23 november hebben wij de workshop Cobra vriend gevold. De workshop vond plaats in het Cultbedrijf te Emmeloord.

Sint Maarten

Fijne Sint Maarten en tot maandag!

Van woorden zinnen maken

Vandaag zijn wij in vier teams verdeeld. Team rood, blauw, bruin en groen. Alle teams moesten op het natuurpad zoeken naar woorden. Van de gevonden woorden hebben we mooie zinnen gemaakt.

Rekenen in de buitenlucht

Dinsdag hebben we buiten het tellen van stappen van twee geoefend.

Feestje

Deze week hebben wij de verjaardag van Sam en Barry gevierd. De traktaties hebben we heerlijk opgemikkeld!

Het vijfspel

Dinsdag hebben wij tijdens de rekenles het vijfspel gespeeld. In tweetallen moest je om de beurt met een dobbelsteen gooien. Als je bijv. drie gooide, mocht je drie stappen vooruit. Als je op een blij gezichtje kwam mocht je vijf fiches uit de pot halen. Kwam je op een verdrietig gezichtje moest je vijf fiches in de pot terug stoppen. Wie op het eind de meeste fiches had was de winnaar.

Herfstvakantie

Een hele fijne vakantie! Wij zien jullie graag weer op maandag 30 oktober.

Groetjes juf Judith en juf Fianne

Natuurbingo

Donderdag hebben wij genoten van het natuurpad en het lekkere zonnetje. We hebben een natuurbingo gespeeld op het natuurpad. Uiteindelijk hebben we bijna alles gevonden wat op onze bingokaart stond.

Techniekatelier

Afgelopen dinsdag hebben we in het techniekatelier gewerkt. We vonden het heel leerzaam en gelukkig gaan we na de vakantie nog een keer aan de slag in het techniekatelier.

Verkeersveiligheidsdag

Maandag 16 oktober was het thema in onze klas verkeer en veiligheid. We mochten een vrachtwagen bekijken en hebben we uitleg gehad over de dode hoek. 's Middags hebben we bij elkaar een fietscontrole uitgevoerd en heeft de juf onze voor- en achterlampen gecheckt. Daarna mochten we fietsen op het verkeersparcours.

Letterestafette

Vandaag hebben wij bij juf Judith een letterestafette gedaan. Lekker rennen, letters verdienen en dan samen zoveel mogelijk woorden maken.  We vonden het super leuk!

Taalatelier

De afgelopen twee weken hebben wij in het taalatelier gewerkt. We hebben Zoem de bij op de computer gespeeld, een tekening gemaakt bij het gedicht De dierenwinkel en mochten we leesspelletjes kiezen uit de taal/leestoren.

Zoem de bij thuis

Op maandag 2 oktober hebben alle ouders via de e-mail een link ontvangen om het computerprogamma van Veilig Leren Lezen thuis te kunnen gaan installeren. Mochten hier nog vragen over zijn, hoor ik dat graag!

Dierendag

Vandaag is het dierendag! Een aantal dieren uit de onze klas hebben de school bezocht.

Letters zoeken

Op het natuurpad lagen gisteren allemaal letters verstopt. We hebben onze speurneuzen opgezet en uiteindelijk hebben we alle letters gevonden. Van alle letters hebben we woorden gemaakt en daarna mochten we als beloning lekker spelen op de nieuwe speeltoetsellen.

Natuuratelier

Op dinsdag 19 september zijn wij op het natuurpad geweest. We hebben veel bodemdiertjes gevonden en met behulp van de zoekkaarten ontdekten we ook de namen van de verschillende bodemdiertjes.