Schoolreis

Vandaag zijn wij op schoolreis geweest naar de Drentse Koe.
Het was een topdag!

Klik hier voor de foto's.

Klassenshow

De Onderwaterwereld

Afgelopen week zijn wij schoolbreed begonnen met het project 'Gezonde Planeet'. Groep 4 onderzoekt de onderwaterwereld. We bekijken de dieren, de milieuproblemen maar ook de oplossingen die er al zijn verzonnen om onze planeet weer gezonder te maken. Om in het thema te komen hebben wij tegenwoordig twee echte vissen in onze klas. Willem de Tweede en Karel de Tweede. We hebben al geleerd dat ze niet elke dag voer mogen krijgen. Met de hele school hebben we het dorp schoongemaakt. Ze waren verbaasd hoeveel plastic en andere dingen ze vonden op straat en in de bosjes. Deze week gaan we op bezoek bij de Milieustraat in Emmeloord. Hier kunnen ze zien hoe het afval gescheiden moet worden. Op donderdagavond 22 april sluiten wij het project af. U bent van harte welkom om te bekijken wat wij allemaal geleerd en ontdekt hebben.

Onze klassenshow 'De zeeshow van groep 4' past helemaal bij dit project. Een show vol met dierenweetjes, dans, film en zang. Komt dat zien op dinsdag 20 april.

Sinterklaas in groep 4

oktober en november

We zijn het Natuurpad op geweest. De kinderen mochten zelf een MIC kaart uitzoeken. Anne en Remco kozen voor de taalknapkaart. Ze moesten op het Natuurpad kijken welke zelfstandige naamwoorden ze zagen. Deze woorden schreven ze op het werkblad. Daarna moesten ze het verkleinwoord opschrijven. Een aantal leerlingen hadden de beweeknappe kaart gekozen. Zij maakte een beweegbaan op het Natuurpad voor hun maatje. Tijdens de verkeersdag hebben de kinderen met een stappenplan hun fiets gekeurd. De fietsen zagen er over het algemeen goed uit, maar denkt u wel aan de verlichting! Ook hebben we weer lekker buiten gerekend. De kinderen kregen een getal tussen de 10 en 200. Vanaf dat getal moesten ze op de getallenlijn sprongen van 10 maken. Ook hebben we buiten de tafel van 3 geoefend.

De Drakentemmer

Maandag 13 november zijn we naar de Drakentemmer geweest in het Cultuurbedrijf Noordoostpolder. We hebben genoten van het verhaal en de krijttekeningen. Op het eiland ‘Krijt’ kennen de mensen alleen zwart en wit. Ooit is alle kleur uit hun leven verdwenen. Dat was het werk van de vuurdraak, maar niemand kent het waarom.
Totdat een klein, dapper en nieuwsgierig jongetje opstaat en op zoek gaat naar het antwoord op deze geheimzinnige vraag. Hij maakt allerlei spannende avonturen mee tijdens zijn zoektocht. Gelukkig liep het verhaal goed af! De kinderen kregen na de voorstelling hun eigen geboortekrijtje mee. Toen we terug waren in de klas hebben we het verhaal in ons stelschrift geschreven en op zwart papier een tekening gemaakt met het geboortekrijtje. Dit was natuurlijk erg leuk.

Kinderboekenweek 'GRUWELIJK ENG'

We zijn volop aan het genieten van de kinderboekenweek. De kinderen zijn een eigen verhaal aan het schrijven over bijvoorbeeld een draak die een ongeluksmuntje vindt of een prinses die in een verborgen grot komt. Ze hebben ook samen met kinderen van groep  1 t/m 8  een verhaal geschreven. Dit was erg leuk. Tijdens handvaardigheid mochten de kinderen van klei een monster maken. Ook is er van Kapla een grote spin gemaakt en van Lego een spook. Maar natuurlijk wordt er deze week heel veel voorgelezen. Juf Evy uit groep 1 heeft ons voorgelezen uit Meester Kikker. Op de boekenkast staan verschillende boeken die bij dit thema horen. Ze worden volop gelezen. Bij het kopje foto's vindt u verschillende albums die bij de kinderboekenweek horen. Griezel en geniet!

Techniekatelier

De kinderen zijn met verschillende MI kaarten bezig geweest. Zo moesten ze Fred redden uit verschillende kamers (zelfknap), een stevig gebouw maken van eierdozen (samenknap) , een voorbeeld nabouwen met Kapla (beeldknap) en echt timmeren (beweegknap). Op de foto's kunt u een aantal activiteiten bekijken.

De eerste weken van groep 4

De eerste schoolweken zijn voorbij gevlogen en wat hebben we al veel geleerd en gedaan. Afgelopen donderdag zijn we tijdens de rekenles naar buiten gegaan om onze schaduwen om te trekken. In de klas zijn we druk bezig om de tafel van 2 en 5 te leren met verschillende spelletjes en met de site www.tafeldiploma.nl. Dit vinden de kinderen erg leuk.  Je eigen regenworm zoeken op het Natuurpad en deze daarna goed te bekijken door een microscoop is erg gaaf. We hebben ontdekt dat een regenworm pootjes heeft. Wist u dat een naaktslak een regenworm kan opeten? Komende week gaan we beginnen met het Techniekatelier. Dat wordt weer timmeren, programmeren en verschillende stroomkringen maken.

Handig op te weten

• Elke dinsdag en donderdagmorgen gaan de kinderen van groep 4 naar de gym.
  • Op woensdag gaan wij naar de schoolbibliotheek. De boeken van thuis mogen dan gewisseld worden.

Het nieuwe schooljaar

Hallo kinderen van groep 4,

Hopelijk hebben jullie een fijne vakantie gehad en zijn jullie uitgerust voor het nieuwe schooljaar. Onze klas is er in iedergeval wel klaar voor. Juf Manouk heeft gezorgd voor prikkelende plaatjes op het raam, de schriften liggen klaar en de tafels staan op de goede plek. Wij zijn erg benieuwd naar al jullie vakantieverhalen.

Tot maandag!