Schoolreis

Donderdag 24 mei is groep 5 t/m 7 op schoolreis naar Nationaal Park de Alde Feanen geweest. Het was een erg geslaagde dag!

Kookworkshop Friese Poort

Woensdag 16 mei is groep 5/6 naar het ROC Friese Poort in Emmeloord geweest voor een kookworkshop. De kinderen hebben hun eigen 'pizza's' bereid en natuurlijk zelf opgegeten. Het was een erg geslaagde ochtend!

Klassenshow

Hieronder de foto's van de klassenshow van groep 5/6!

Nationale Buitenlesdag

Dinsdag 10 april was de nationale buitenlesdag. Hieronder de foto's!

Project 'De gezonde planeet': Australiƫ

Carnaval en talentenjacht

Klik op het album om de foto's en filmpjes te bekijken van carnaval en de talentenjacht. Het was een geweldig feest, mede dankzij de carnavalsvereniging.

Workshop Fotografie

Op maandagochtend 15 januari is groep 5/6 naar het Cultuurbedrijf in Emmeloord geweest voor een workshop fotografie. Van een echte fotograaf kregen we uitleg over wat je nodig hebt om een goede foto te maken en hij liet ons prachtige zelfgemaakte foto's zien. Ook leerden we heel goed kijken: hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet! Hier mochten de kinderen zelf ook mee aan de gang. Door het Cultuurbedrijf mochten zijn namelijk opzoek naar de letters van hun naam in voorwerpen. Het was een geslaagde workshop.

Sinterklaas in groep 5/6

Afscheid juf Marjan

Vrijdag 24 november namen we in de klas afscheid van juf Marjan. We wensen haar veel geluk tijdens haar zwangerschapsverlof! Na de meivakantie komt juf Marjan weer terug. Juf Wendy zal haar vervangen en groep 5/6 lesgeven op donderdag en vrijdag. Juf Eline staat vanaf nu op maandag, dinsdag en woensdag voor de groep.

Bibliotheek bezoek groep 6

Groep 6 heeft woensdag 8 november een bezoek gebracht aan de bibliotheek in Emmeloord. De kinderen kregen uitleg over de verschillende thema’s waarin de bibliotheek is ingedeeld en hoe je het best een boek kunt zoeken. Ook mochten de kinderen zelf aan de slag. Door middel van een speurtocht ontdekten de kinderen hoe je boeken kunt zoeken in de catalogus, wat de pictogrammen op de boeken nou eigenlijk betekenen en hoe je weet in welk rek je een boek kunt vinden. Natuurlijk werd er ook heerlijk uit de verschillende soorten boeken gelezen! Klik hier voor de foto's.

Verkeersveiligheidsdag

Op maandag 16 oktober werd het verkeersveiligheidslabel uitgereikt aan onze school. Voorafgaand aan het officiële gedeelte hebben de kinderen een les gehad over de dode hoek van een vrachtauto en werden de fietsen gecontroleerd.

Rekenles van meester Alain

Meester Alain moest een gewone rekenles geven over het optellen van grote getallen. Dit werd een speciale rekenles toen er ineens een dure Tesla op het digibord verscheen. In teams vertelden de kinderen aan de meester wat het hem zou kosten als hij deze Tesla zou aanschaffen en er ook nog nieuwe velgen onder zou laten zetten...

Gymles

Tijdens de gymlessen worden er wel eens nieuwe spellen en toestellen uitgeprobeerd. Zo ook deze gymles. We zijn trots dat we nu gebruik kunnen maken van trapezestokken in de ringen en de kinderen oefenden druk met de steunzwaai. Hier had je best veel kracht voor nodig! Ook werd er een hunnebed gebouwd... Met een mat rollen over stokken.

Schaakles

Dinsdag 3 oktober hebben de kinderen een speciale gastles gehad. Er kwam namelijk iemand die ons leerde schaken. De kinderen ontdekten met behulp van een spel op de computer hoe de verschillende stukken verschoven konden worden. Er werden heel wat sterren en levels gehaald! Voor de enthousiaste kinderen, klik hier voor de website.

Kinderboekenweek

Op maandagochtend 2 oktober werd de kinderboekenweek gruwelijk eng geopend op het schoolplein. Vreemde figuren lazen verhalen voor. In de klas zijn de kinderen bezig met een kinderboekenatelier en hebben ze op dinsdag 3 oktober voorgelezen aan groep 1 en 2. Klik op de afbeelding voor de foto's van dit thema. Op de algemene fotopagina van de school staan de foto's van het voorlezen en de opening.

Natuuratelier

Klik op de afbeelding om naar de foto's van het natuuratelier te gaan. De kinderen zijn met verschillende MI kaarten bezig geweest, waaronder het natekenen van bloemen en insecten (beeldknap), het drogen van bloemen met behulp van een herbarium (samenknap) en het in beeld brengen van mooie plekken op het natuurpad (beweegknap).

De eerste week in groep 5-6

De eerste week is begonnen en we hebben al vanalles gedaan. Groep 5 heeft voor het eerst Engels gehad en groep 6 is begonnen aan het eerste werkstuk van dit jaar. De kinderen zijn druk bezig geweest met de voorbereidingen voor de starviering en hebben ook een MI-test gedaan om te kijken waar zij 'knap' in zijn. Klik op de afbeelding om de foto's van deze eerste week te bekijken.

Welkom in groep 5/6

Juf Marjan en juf Eline hopen dat jullie een hele fijne zomervakantie hebben gehad! We kijken er naar uit jullie weer op school te zien en al jullie vakantieverhalen te horen.

Wij hebben veel zin in het nieuwe schooljaar. Tot maandag 4 september!