MIC-onderwijs

Onze school, een MIC-school

De Ark werkt vanuit MIC-onderwijs. MIC houdt in: een sterk klassenmanagement, coöperatief leren, meervoudige intelligenties en het werken in ateliers, waarin ook kunst en cultuur een belangrijke plaats krijgen.

Nieuwsgierigheid, creatief en ondernemend zijn spelen een essentiële rol.
We vinden dat ons onderwijs het beste aansluit bij de manier waarop kinderen zich ontwikkelen en leren en bij de maatschappelijke ontwikkelingen van vernieuwend onderwijs.

MIC zorgt voor continuïteit met een sterk klassenmanagement. De kansen voor kinderen worden vergroot door coöperatief werken uitdagend aan te bieden.
De kinderen worden uitgerust voor een samenleving waarin ze veel zelfstandig en ook in teamverband moeten werken en leven. 

MIC doet recht aan talenten van de kinderen en draagt bij aan meer begrip voor talenten van anderen. Hierdoor neemt het respect voor elkaar en het zelfvertrouwen bij de kinderen toe. De individuele cognitieve vaardigheden (gedachten en ideeën uitwisselen, reflecteren) en de sociale cognitieve vaardigheden (discussiëren, gericht luisteren naar elkaar) worden gestimuleerd.