Schoolreis

Donderdag 24 mei is groep 5 t/m 7 op schoolreis naar Nationaal Park de Alde Feanen geweest. Het was een erg geslaagde dag!

Broodje gezond met ingrediƫnten uit eigen moestuin

De kinderen uit groep 7/8 hebben de afgelopen weken hard gewerkt om verschillende groenten en kruiden te kweken. En vandaag was het zover dat we van al het lekkers konden smullen! Uit de moestuin kwamen: pluksla, rucola, tomaatjes, radijsjes, aardbeien en munt voor de muntthee. Klik op het album voor de foto's

Verkeersexamen groep 8

Klik op het album voor foto's

Grep 8 leest voor aan groep 1

Klik op het album voor foto's

Leuke activiteiten in april

Klik op het album voor foto's en filmpjes in de maand april.

Pasen, gevulde eieren bereiden

Les in de buitenlucht, het is lente!

Project een gezonde planeet: de Poolgebieden

Voorleeswedstrijd in Emmeloord

Week van het geld

Klassenshow!

Bedankt dat jullie naar onze klassenshow hebben gekeken. Klik op het album voor de foto's en een filmpje.

Carnaval en talentenjacht

Klik op het album om de foto's en filmpjes te bekijken van carnaval en de talentenjacht. Het was een geweldig feest, mede dankzij de carnavalsvereniging.

Bezoeken VO scholen groep 8

Klik op het album voor de foto's.

Sinterklaas in groep 7/8

Sinterklaas

Wat een fantastische surprises zijn er gemaakt! Klik op het album voor de foto's van het Sinterklaasfeest in groep 7/8.

Het rekenloopspel

Al rennend zijn de kinderen in tweetallen rekensommen aan het oplossen. Klik op het album voor de foto's!

Goededoelenactie groep 8 voor Het Vergeten Kind

Groep 8 heeft maar liefst 502,85 euro opgehaald voor het goede doel. De kinderen hebben na het maken van een actielied, spandoeken, posters en collectebussen al zingend geld op gehaald voor het vergeten kind. Dit doel zet zich in voor kinderen in een onveilige thuissituatie en helpt hen aan een opvangplek. Dankzij de hulp van groep 8 zal er voor een aantal kinderen voor een veilig thuis gezorgd kunnen worden! Klik op het album voor foto's van vrijdag 10 november.

Verschillende foto's van activiteiten in de maanden oktober en november

Klik op het album om foto's te zien van: rekenactiviteit op het plein, rekenatelier, spandoeken verven voor het goede doel, techniekatelier, herfstwandeling

Let op!

De toets van geschiedenis hoofdstuk 1 is verplaatst naar donderdag 2 november.
De toets van Engels hoofdstuk 1 staat gepland op maandag 30 oktober.

S.E.O. gezelschapsspelletjes

De vrijdagmiddag voor de herfstvakantie hebben we met elkaar gezelschapsspelletjes gespeeld. We leren om eerlijk te spelen, een spel af te maken en om te gaan met winnen en verliezen. Op deze foto's is te zien hoe goed wij dat al kunnen!

Wat ligt er nou op de tafels van groep 8?

Hoi kinderen uit groep 8, er ligt iets spannends te wachten op jullie tafel. Tot morgen, groeten Sherlock Hoop en de Sock.

Oecumenische basisschool De Ark - Nieuws -

Verhaal schrijven tijdens de kinderboekenweek

De kinderen uit groep 1 t/m 8 hebben samen een verhaal bedacht. Vervolgens gaan de kinderen uit groep 1 t/m4 tekeningen bij het verhaal maken en schrijven de kinderen van groep 5 t/m 8 het verhaal uit op de computer. Woensdag worden de verhalen en tekeningen samengebracht. Op de foto's is te zien hoe goed de kinderen samenwerken.

Schaken

We hebben een super leuke les over schaken gehad. De foto's zijn in dit album te zien.

Kunstatelier mijn droomtuin

De afgelopen weken zijn de kinderen in groep 7/8 bezig geweest met het kunstproject 'mijn droomtuin'.

Ze hebben een ontwerp gemaakt op papier in 2D en vervolgens uitgewerkt in 3D.

De droomtuinen zijn te bewonderen in de kajuit tot en met vrijdag 13 oktober.

Biologieles op het natuurpad

Groep 8 is bezig met schimmels & sporen en groep 7 is bezig met vruchten & zaden. Dus... het natuurpad op en op zoek naar paddenstoelen, eikels etc. Opdracht: teken zo nauwkeurig mogelijk na.

Kamp Ameland groep 8

Groep 8 heeft een fantastisch kamp gehad op Ameland. In dit album zijn de foto's te zien van alle activiteiten. Veel kijkplezier!

De eerste schoolweek

Kijk mee met wat wij de eerste schoolweek hebben gedaan in groep 7/8! Rekenatelier, taalspellen, mission impossible en een vreemde variant op slagbal tijdens de gymles, lummelen in de pauze, coƶperatieve werkvormen bij onder andere aardrijkskunde en nog veel meer. Groep 7 raakt al gewend aan een nieuw lokaal en groep 8 is voor het eerst bezig geweest met de planagenda voor het huiswerk. Een vliegende start van een mooi schooljaar!

Een nieuw schooljaar!

Hallo kinderen van groep 7/8,

Hebben jullie ook al zin om maandag weer te beginnen?

Ik ben benieuwd naar al jullie vakantieverhalen. Tot maandag!

Juf Jannica